CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

CELLDÖMÖLK IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROGRAM

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:

427 MILLIÓ FORINT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 90 %

A PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: KEHOP-2.1.3-15-2016-00012

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2020.06.30

A projekt tartalma

Az ivóvízminőség javítására a 201/2001. Korm. Rendelet előírásai (az ivóvíz szennyezőanyagainak határértékeit és a megfelelő minőségű ivóvíz biztosításának határidejét meghatározó jogszabály) kényszerítik az önkormányzatot.

A vízellátó rendszer jelenlegi helyzete műszaki, gazdasági és szervezeti szempontból ugyan fenntartható, de a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve által, valamint az Országos Környezetegészségügyi Intézet, Vízhigéniás és vízbiztonsági főosztály Vízbiztonsági Osztálya által kiadott szakvélemények alapján önkormányzati feladatként meg kell oldani az érintett települések fogyasztóinak megfelelő minőségű vízzel történő ellátását, az előírásoknak megfelelő vízminőség azonban a vízkezelés fejlesztése nélkül nem biztosítható.

A határértékeket meghaladó vízminőségi problémák: ammónium, vas és mangán.

A projekt célja tehát, hogy Celldömölk településen az egészséges ivóvízzel történő ellátása megtörténjen. Ehhez meg kell találni a megfelelő ellátási struktúrát, illetve olyan víztisztító technológiát, vagy technológiákat kell telepíteni, amely lehetővé teszi a megfelelő minőségű és mennyiségű víz szolgáltatását.

A projekt az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. valamint Celldömölk Város Önkormányzata (székhelye: 9500 Celldömölk, Városháza tér 1.) által alkotott konzorciumában valósul meg, mely konzorcium vezetője az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.

Kapcsolat

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városháza tér 1.
+36 95 525-810
celldomolk@celldomolk.hu

aRajztábla 1icon